Rrethi i Shkodres - Qarku Shkodër

rrethi i shkoder qarku i shkoder shkodra
Rrethi Shkodër është njëri nga 36-të rrethet e Shqipërisë. Rrethi bën pjesë në Qarkun e Shkodër, ka rreth 293.746 banorë dhe një sipërfaqe prej 1,631 km². Kryeqendra e Rrethit Shkodër është Shkodra.

Rrethi i Shkodrës përbëhet nga 2 Bashki dhe 15 Komuna:

Bashkia Shkodër, Bashkia Vau Dejës, Komuna Ana e Malit, Komuna Bërdicë, Komuna Bushat, Komuna Dajç, Komuna Gur i Zi, Komuna Hajmel, Komuna Mnelë-Vig, Komuna Postribë, Komuna Pult, Komuna Rrethina, Komuna Shalë, Komuna Shllak, Komuna Shosh, Komuna Temal, Komuna Velipojë.

COMMENTS