Rrethi Malësi e Madhe, Qarku Shkodër

Malësi e Madhe
Rrethi Malësi e Madhe është njëri nga 36-të rrethet e Shqipërisë. Rrethi i Malësisë bën pjesë në Qarkun e Shkodrës. Kryeqendra e Rrethit Malësi e Madhe është Kopliku. Rrethi Malësi e Madhe përbëhet nga një bashki dhe pesë komuna:

  • Bashkia Koplik
  • Komuna Gruemirë
  • Komuna Kastrat
  • Komuna Kelmend
  • Komuna Qendër (Malësi e Madhe)
  • Komuna Shkrel

Më 25 nëntor 2012, në prag të 100-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, Presidenti i Republikës Z. Bujar Nishani dekoroi Rrethin e Malësisë së Madhe me Urdhrin e lartë "Nderi i Kombit" me këtë motivacion:

"Për vlerat e larta atdhetare, si vatër e pashuar e kryengritjeve antiosmane dhe si pararendëse e pavarësisë me ngritjen e flamurit në Deçiq, për qëndresën heroike në mbrojtjen e trojeve shqiptare nga copëtimi shovinist, për kryengritjen e parë antikomuniste dhe për bijtë e saj të shquar që ka nxjerrë në shekuj".

COMMENTS