Luigj Gurakuqi - Dëshir

Luigj Gurakuqi - Dëshir
T' mujshe sot n' ket ditë t' bukur, gjith lulzue
T' nji zogu me vû mbrapa nji pàr flèt,
E fluturim me 'to n' Shqypnì me shkue,
E mbrenda t' bukures Shkoder sot m'u gjèt,
Me gjînì, dhe me miq m'u perqafue,
K'n'at shpìn t'ime nji grìm hèr me mbèt
Edhè me dhan gjith ç' kam, t'imen rinì
T' mujshe me fluturue sot n' Shqypnì!...

COMMENTS